Sveriges ledande arbetslivsmagasin Arbetet söker ny politisk redaktör. Ditt uppdrag är att formulera Arbetets politiska linje med utgångspunkt i LO:s ideologiska grundsyn.

Du som söker tjänsten har en skarp politisk analysförmåga, som du förmår omsätta i vassa ledare som väcker läsarnas intresse och engagemang. Du har en god känsla för vad som ligger i tiden och kan fånga samhällets mest brännande frågor.

Ditt fokus ligger på ämnen som är relevanta för LO-förbundens medlemmar och förtroendevalda. Självklart delar du fackföreningsrörelsens värderingar. 

Du är en orädd debattör som aktivt deltar på den offentliga arenan, där du i synnerhet driver frågor som handlar om arbetslivet och arbetstagarnas villkor.

Du ser det som en viktig uppgift att ta plats i utåtriktade aktiviteter, som att delta i tv-, radio- och paneldebatter.

Självklart är du en utmärkt stilist och har ett gott publicistiskt omdöme. Du vet hur man driver digital trafik och har en stor vana av att använda digitala plattformar. Du är intresserad av att bidra till att stärka LO Mediehus opinionsbildande arbete.

I rekryteringens slutskede kommer sökande att få genomgå ett personlighets- och lämplighetstest.

För frågor om tjänsten kontakta:

Yonna Waltersson, chefredaktör Arbetet
08-725 52 01
yonna.waltersson@arbetet.se  

Kontaktperson på LO: Rasmus Korsvall, kommunikationschef
08-796 25 67
rasmus.korsvall@lo.se

Facklig kontakt: Stephen Lindholm
08-725 52 59
stephen.lindholm@ka.se

Skicka ansökan så snart som möjligt, dock senast 14 februari 2021. Ansökan mejlas till rekrytering@arbetet.se

Om Arbetet:
Arbetet kommer ut 15 gånger per år och uppdateras dagligen digitalt. Arbetet vänder sig till fackliga företrädare, arbetsmarknadens parter samt politiker och opinionsbildare. 

På Arbetets ledarredaktion arbetar två personer. Den politiska redaktören ansvarar för att coacha ledarskribenten i det dagliga arbetet samt vid behov externa skribenter.

Arbetets nuvarande politiska redaktör Martin Klepke ska gå i deltidspension. Han kommer därför att kliva av som politisk redaktör, men fortsätter att skriva ledare.

Arbetet är en del av LO Mediehus. All rekrytering tar hänsyn till jämställdhet och mångfald. Till exempel genom att aktivt försöka rekrytera underrepresenterade grupper utifrån kön, etnicitet eller funktionsvariation.