Ett bättre arbetsliv kräver modig journalistik
Hälsa Det går att ta kontroll över sitt drickande, utan att behöva sluta helt.
Debatt I alla mina år i äldreomsorgen har jag varit motståndare till att en digital lösning ska kunna ersätta mig som fysisk person. Men jag har ändrat mig, skriver undersköterskan Ann-Sofie Svensson.
Personalkrisen Välfärdsteknik, mer heltid och bättre schemaläggning. Det är några av äldreminis…
Krönikor Nyttan av att hålla någons hand går inte att mäta med vare sig en app eller en a…
Den nya tekniken Bara 10 procent av Kommunals medlemmar är oroliga för att deras jobb kommer att försvinna när ny teknik införs på arbetsplatserna. Det visar en ny undersökning från bland andra Kommunal.
Den nya tekniken Ett av hindren för att införa mer välfärdsteknik är bland annat personalens motstånd.
Nyheter Den som fyllt 50 har många år kvar att arbeta – och alla möjligheter att vidareutbilda sig. Wicktoria Hjortek, 54, läser en distansutbildning till specialistundersköterska inom välfärdsteknologi.
Den nya tekniken Behöver vi vara rädda för att intelligenta robotar tar över? KA ställde nio frågor till Fredrik Heintz, som är AI-forskare på Linköpings universitet.
Den nya tekniken KA har under året fördjupat sig i hur den nya tekniken i välfärden ser ut och vad den kan användas till. Här kan du läsa alla artiklarna samlade i ett e-magasin.
Nyheter Hemtjänstpersonal i Göteborg har kritiserat dåliga scheman och krånglande mobiltelefoner. Nu kräver Arbetsmiljöverket att arbetsmiljön blir bättre, annars kan det bli böter.
Den nya tekniken Om välfärdsteknik ska lösa arbetsbristen i äldreomsorgen krävs mer pengar från staten, anser arbetsgivarna. Finansminister Magdalena Andersson (S) är öppen för att skjuta till pengar.
Den nya tekniken Det är frustrerande att det finns så lite välfärdsteknik i Sverige, sa Kommunals ordförande Tobias Baudin på ett seminarium om artificiell intelligens och arbetslivet.
Poddar En väns magproblem väckte undersköterskorna Britt-Marie Fredrikssons och Kristina Samuelssons uppfinnarlust. Här berättar de om sin egenutvecklade undersökningsbyxa.
På jobbet En vän tyckte att det var obehagligt att få sin ändtarm undersökt. Det blev startskottet för undersköterskorna Britt-Marie Fredrikssons och Kristina Samuelssons uppfinnarlust.
Ledare Det är viktigt att lyssna på de anställda när ny teknik införs i äldreomsorgen o…
Den nya tekniken Finns lösningen på äldreomsorgens problem i Japan? KA har träffat personal i Tokyo som blivit av med ryggvärken tack vare robotbälten, men också en svensk som varnar för att utvecklingen går för fort.
Den nya tekniken Industriarbetaren Stellan Samuelsson har stor hjälp av robotar i sitt arbete. För undersköterskan Åsa Thilkjaer ser hjälpmedlen fortfarande ut ungefär som på 1980-talet.
Den nya tekniken Varför ligger äldreomsorgen så långt efter industrin när det gäller ny teknik? Här får IF Metalls och Kommunals ordförande svara på varför det ser ut som det gör och vad som behöver ändras.
Den nya tekniken Det är lätt att teknik på jobbet stressar. Nu finns ett labb som ska se till att den välfärdsteknik som används i andra människors hem ska fungera bättre.
Den nya tekniken När självkörande bussar blir vanligare påverkas också bussföraryrket. KA följde …
Den nya tekniken Utvecklingen av självkörande fordon kan öka behovet av bussförare, tror Peter Ha…
Den nya tekniken När Karlstad kommun ville få brukare i omsorgen att bli mer självständiga infördes ett projekt med välfärdsteknik. Det har även blivit positivt för de anställda.
Ledare Det är viktigt att de anställda och skyddsombuden får vara med i planeringen och diskussionerna kring välfärdsteknik, skriver Susanna Lundell.
Den nya tekniken Alla yrken utom sotare kan ersättas av en robot, menar forskaren och AI-företagaren Fredrik Bruhn. Det är inte alla som delar hans bild av framtiden.