Gå till innehållet
Gå till startsidan

Ett bättre arbetsliv kräver modig journalistik

Sök

Jessica fick drömjobbet på Bubs: ”Får smaka godis flera gånger i timmen”

När Jessica Bennfors var liten drömde hon om att jobba i den stora godisfabriken i Taberg. Nu gör hon det. Det bästa och sämsta med jobbet?
– Att det ingår att smaka på godis och godissmet flera gånger i timmen.

👇 Hav av Banana bubs

En kvinna med hårnät och arbetskläder undersöker gula och bruna godisbitar på ett transportband i en fabrik.

Ett hav av gårdagens godisproduktion, Banana bubs, väller ut ur trumman. Nu ska de sorteras och vägas innan de packas och körs ut till butik.

Här görs en sista smakkoll, sedan handlar det mest om att säkerställa kvaliteten på godiset, och sortera bort det som inte håller rätt nivå.

👉 2 500 godisar i minuten

En person i rock arbetar med en bricka med gelatinbaserade godisbitar som har små vita kuber ovanpåpå, i en konfektyrbutik.

På Bubs produceras 2 500 godisar i minuten, dygnet runt. Jessica Bennfors rör sig vant mellan förkoket, mogulen och torken vid nystartade linje 2.

Här vid mogulen stansas godisformarna ut i majsmjöl innan de fylls på med smet. Jessica provsmakar två gånger i timmen. ”Jag känner direkt om en ingrediens saknas, då pausar jag mogulen och kollar om någon av tankarna med ingredienser behöver påfyllning”, säger hon.

👇 Ser flera fördelar med att jobba natt

En kvinna med hårnät och svart tröja borstar tänderna med en rosa tandborste framför en metallfärgad bakgrund.

På nattskiftet, som Jessica delar med tre andra, är det framför allt sinnena: lukt, smak, och syn som gör jobbet. Jessica drar en färsk surskalle ur munnen, jo, den smakar som den ska.

Hon ser flera fördelar med att jobba natt. ”Jag får mer tid med barnen än om jag jobbat dag. Vi äter middag ihop och jag hinner natta innan jag går till jobbet. Det är perfekt!”