Johannes stortrivs på Danish Crowns: ”Mitt arbete är väldigt varierande”
Johannes Göthberg gillar att ha många bollar i luften. Som linjeansvarig på Danish Crown har han aldrig en tråkig stund.
– Mitt arbete är väldigt varierande vilket passar mig perfekt. Jag skulle inte trivas med att ha ett enformigt jobb.

Till Danish Crown kommer färdigstyckat kött som delas i mindre bitar, mals till färs och görs om till hamburgare, korv och grillspett. I Lilla marinaden arbetar vanligtvis två personer. Här tar Johannes Göthberg emot kött som ska marineras. En vanlig dag förbereds omkring 4 till 6 ton kött.

Efter att ha vägts och fördelats förs köttet till I kvarnen i stora vagnar. Där mals det som ska bli hamburgare och korv.

Innan packning och utkörning till butik hamnar köttsmet som ska bli burgare i mixern. Här ser Johannes till att smeten kryddas upp ordentligt, dessutom tillsätts vatten. ”Man får passa sig lite när man häller i kryddblandningen, det är lätt att den stiger upp i ögon och näsa annars.”

Johannes med två av sina kollegor Joel Ekberg och Anton Gunnarsson, som också trivs på jobbet. Mycket tack vare god stämning och ett välfungerande faddersystem. På Danish Crown arbetar omkring 125 livsmedelsarbetare, av dem är 89 medlemmar i facket.