Vid ett slumpmässigt drogtest på installatörsföretaget upptäcktes att mannen hade THC-syra i kroppen. Det är ett spårämne som visar att cannabis har intagits, men inte att man är drogpåverkad i stunden.

Mannen stängdes av utan lön efter testet. Han fick göra återkommande prover och tilläts jobba igen när de visade negativt.

Då hade det gått nästan två månader och enligt Byggnads hade han förlorat nästan 72 000 kronor i lön.

Byggnads: Fel att stänga av

Facket menar att det var fel att stänga av honom och kräver att företaget betalar dels den uteblivna lönen, dels ett skadestånd på 40 000 kronor till mannen.

Vidare begär Byggnads sammanlagt 150 000 kronor till facket, i skadestånd för påstådda brott mot kollektivavtalet och medbestämmandelagen.

Kraven framförs i en stämningsansökan till Arbetsdomstolen.

Inte drogpåverkad på jobbet

I stämningsansökan uppges att mannen inte varit drogpåverkad på jobbet och att det därmed saknades fog för att stänga av honom utan lön.

Vidare sägs att om det skulle ha funnits en arbetsmiljörisk kopplad till bruk av cannabis skulle företaget i stället ha omplacerat mannen till uppgifter med mindre inverkan på säkerhetsarbetet.

AD om vad man får göra på fritiden

Arbetsdomstolen prövade så sent som förra veckan ett annat fall om vilka handlingar från fritiden som får leda till åtgärder från arbetsgivare.

Det gäller en gruvarbetare som avskedades från LKAB efter ett krogbråk där han uppgetts ha hotat en kollega. 

IF Metall har krävt över en halv miljon till den avskedade mannen, domen har ännu inte meddelats.