176 mandat för de rödgröna, 173 för de högerkonservativa. Det är mycket jämt mellan blocken enligt SVT:s stora vallokalsundersökning, Valu, som presenterades klockan åtta på valkvällen.

För att se det här innehållet måste du godkänna cookies från våra tjänsteleverantörer.

Enligt undersökningen ökar Socialdemokraterna med en procentenhet jämfört med valet 2018.

– Ingenting är klart, det här är bara en vallokalsundersökning, kommenterade Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin, till SVT.

Sverigedemokraterna näst störst

Sverigedemokraterna tar samtidigt platsen som andra största parti med 20,5 procent.

– Det är en rysare. Det kommer att bli jämnt in i det sista. Man ska inte ta ut något i förskott, sa Henrik Vinge, SD:s gruppledare till SVT.

Miljöpartiets resultat i Valun är en av de stora överraskningarna jämfört med opinionsmätningarna. Partiet landar på 5,8 procent, en ökning med ungefär 1,4 procentenheter jämfört med 2018.

Liknande resultat i tv4

Strax innan SVT presenterade sin undersökning släppte TV4 en egen vallokalsundersökning som visade på ett liknande resultat. Livs ordförande Eva Guovelin kommenterade den undersökningen till Arbetet som är på plats på Socialdemokraternas valvaka.

– Det är fortsatt otroligt spännande, men det känns skönt med en första indikation på att de rödgröna är störst, säger Eva Guovelin.

Hon tycker inte att frågor om till exempel trygghetssystemen varit synliga nog i valrörelsen och anser att SD fått debatten dit de vill.

– De stora skiljelinjerna finns i synen på privatiseringar, synen på skattesänkningar och synen på trygghetssystemen, säger hon.