Moderaterna säger sig vilja bryta utanförskapet för dem som står utanför arbetsmarknaden och byta bidragsberoende mot egenförsörjning. Till den frihetsreformen har Moderaterna inga egna pengar utan de skall använda löntagarnas pengar – pengar ur socialförsäkringssystemet.

Detta är inget bidrag till någon frihetsreform – detta är inget annat än en ren stöld från löntagarna för att finansiera ännu ett jobbskatteavdrag.

Jobbskatteavdragen fördelar om skattepengarna, det tar från vårt allmänna och ger mest till de med de högsta inkomsterna. Ännu en ojämlikhetsreform från högern alltså.

Här går en skiljelinje i svensk politik om hur löntagarnas pengar ska användas till att skapa trygghet för dem som inte kan jobba och hamnat utanför arbetsmarknaden.

S har genomfört förbättringar

Socialdemokraterna har genomfört förbättringar för pensionärer, sjuka och arbetslösa och kommer att fortsätta höja ersättningarna medan Moderaterna i sedvanlig ordning sänker nivåerna om de får möjlighet att regera i Sverige efter valet 2022.

Ett viktigt exempel är Socialdemokraternas förslag till trygghetspension från 60 års ålder, som gick igenom i Sveriges Riksdag trots Moderaternas motstånd. Detta ger en möjlighet till ett drägligt liv för de som inte orkar jobba på grund av att de är utslitna eller har medicinska försämringar fram till dess att de går i ålderspension.

Moderaternas attacker mot löntagarna och pensionärerna kommer att fortsätta. Vi kände alla av försämringarna i vårt välfärdssystem när de senast hade makten och får de möjlighet kommer samma visa att återupprepa sig. Nya rubriker om utförsäkrade cancersjuka på grund av att högern vill använda sjukförsäkringsavgiften till skattesänkningar.

De har redan visat att de vill sänka ersättningen för de sjuka och arbetslösa och återinföra tidsgränserna i sjukförsäkringen igen.

Högerns kärnväljare berörs inte

Moderaterna vill även försämra möjligheten att kunna få sjuk- och aktivitetsersättning och sänka nivåerna i trygghetssystemen. Av den enkla anledningen att högerns kärnväljare inte berörs. Högern kommer alltid att värna den rike före den fattige.

Vi är övertygade om att samtliga i samhället gynnas om även den mest utsatte har en dräglig tillvaro. Att ökad jämlikhet skapar tryggare samhällen finns det redan belägg för – och vi tror att de flesta håller med om det.

Låt oss skapa ett samhälle som inkluderar i stället för exkluderar människor. Där alla har en plats och ett syfte. 

Vår uppgift att informera

Sveriges löntagare och pensionärer måste informeras om vad som väntar dem om det blir en höger eller vänsterregering efter valet 2022. Det är vår uppgift.

Så slutligen. Om du definierar dig som löntagare eller pensionär (torde ligga runt 5 miljoner människor i den gruppen) – lägg inte en röst mot ditt eget intresse.

Rösta i stället vänsterut. Varför inte på arbetarrörelsens eget parti – Socialdemokraterna!