Prisnomineringarna fortsätter att regna över Arbetet. Efter att blivit nominerade till priset för Årets Tidskrift Fackpress, kommer nu två nomineringar till Fackförbundspressens journalistpriser för 2020.

Arbetets kulturredaktör Johannes Klenell kan vinna priset för bästa kommenterande text för sin ”Hanif Bali och Jan Emanuel bekämpar otryggheten i Stockholms tryggaste kommun”.

– Det var ju under pandemin så man satt mest hemma och letade efter saker som hände. Lustigt nog gjorde alla digitala möten att det geografiska spelade mindre roll än normalt. Så när jag fick tipset om att ”Jan Emanuel och Hanif Bali ska prata trygghet i Norrtälje” så var det så klart något som kändes värt att bevaka. Då trodde vi nog mest att det skulle bli en kul grej, men texten fick jättegenomslag då det som sades på scen var så märkligt. Det är väldigt roligt att den nu nominerats till pris, säger han.

Övriga nominerade i samma kategori är Helene Björkman för en text i Handelsnytt (som tillsammans med Arbetet och fem andra titlar ingår i LO Mediehus) och Arvid Taawo för en text i Kollega.

Amerikansk modell

Även illustratören Emma Virke kan vinna pris för bästa illustration för sitt arbete med Arbetets fördjupande text ”Så hanterar amerikanska bolag las: ”Lätt att säga upp i Sverige”.

Övriga nominerade är Lotta Sjöberg för Publikt och Fredrik Tjernström för Chef och karriär.

Priserna kommer att delas ut under en direktsänd digital prisutdelning den 27 oktober.

En av Emma Virkes nominerade illustrationer. Se samtliga i länken till artikeln ovan.