Olyckan inträffade på E4 utanför Markaryd i Småland under söndagseftermiddagen.

En civil polisbil kom av någon anledning över på fel sida av vägen och krockade med en lastbil. I bilen befann sig, utöver de två poliserna, den kända konstnären Lars Vilks som under många år levt med personsskydd från polisen.

Efter krocken började det brinna kraftigt från båda fordonen. Samtliga tre personer i polisbilen omkom vid olyckan. Föraren av lastbilen fördes med ambulans till sjukhus där han nu vårdas.

”Stor sorg”

– Det är med bestörtning och stor sorg jag tagit emot beskedet att våra två kollegor och vår skyddsperson omkommit i dag på eftermiddagen. Mina tankar går till anhöriga, familjer, vänner och arbetskamrater. Jag är också i kontakt med polisregion Syd för att försäkra mig om att de får det stöd de behöver i denna stund, säger rikspolischef Anders Thornberg i en kommentar på polisens hemsida.

Enligt polisen finns det inledningsvis ingenting som talar för att någon annan skulle ha varit inblandad i olyckan än den civila polisbilen eller lastbilen.

Utredningen kring olyckan leds nu av åklagare vid särskilda åklagarkammaren eftersom olyckan involverat polisanställda, enligt polisen.

Lista: Dödsolyckor på jobbet 2021

För att se det här innehållet måste du godkänna cookies från våra tjänsteleverantörer.