Grattis Yonna Waltersson och Arbetet till nomineringen till Årets Tidskrift Fackpress!
– Tack, det känns jätteroligt och välförtjänt att Arbetet får den här nomineringen. Vi har gjort ett stort utvecklingsarbete de senaste åren och det känns som att vi hittat rätt. När jag går igenom våra magasin från det senaste året slås jag av hur kreativa vi har varit i våra idéer och form och det är väldigt roligt att det uppmärksammas. Arbetets redaktion gör verkligen ett helt fantastiskt arbete!

Varför tror du att vi nominerades?
– Jag tror att det är för vår vassa journalistik, som vi jobbar på att förmedla både med både allvar och lekfullhet. Våra läsare uppskattar verkligen Arbetet och att det finns en nerv i arbetslivsjournalistiken. Det upplever jag att juryn har sett när den i nomineringen skriver att ”med träffsäker ton och läsarnas bästa för ögonen sätter Arbetet agendan”.

Arbetet firar 100 år

Det här kommer samtidigt som vi firar vårt 100 års jubileum. Vilken roll spelar tidningen Arbetet i dag?
– Vi har en viktig roll i att uppmärksamma villkoren i arbetslivet. För oss är det lika centralt att göra det i magasinet som digitalt. Vi har precis lanserat vår satsning Farligt jobb, där vi låter yrkesarbetare filma sina riskfyllda jobb med en kamera på huvudet. Så fångar vi villkoren i arbetslivet inifrån.  

Hur ska vi fortsätta att vara en av Sveriges bästa tidskrifter?
– När jag tittar på den journalistik vi gör blir jag så himla stolt. Det är kreativt och vasst, lekfullt och med skärpa. Och det är precis på det spåret vi ska fortsätta.

Sveriges Tidskrifters jury-nominering lyder: ”Med sin slagkraftiga mix av tunga grävjobb och bländande bildjournalistik sprider Arbetet ljus över den svenska arbetsmarknadens bakgårdar. Med träffsäker ton och läsarnas bästa för ögonen sätter Arbetet agendan på långt fler plattformar än sina egna. Kort sagt – Arbetet gör jobbet.

De övriga tre nominerade är Allt om Diabetes, Breakit och Socionomen.