Polisen hade en pågående insats i området, och polismannen ska ha stått och talat med några personer på Biskopsgården när de blev beskjutna. Enligt vittnesuppgifter till GP gjordes försök till livräddande insatser på plats.

Klockan 02.54 gick polismyndigheten ut med att polismannen avlidit på sjukhus. De anhöriga är underrättade.

Ordföranden i Polisförbundet i Västsverige säger till Dagens Nyheter att hon är skakad av beskedet.

– Det är ett utsatt yrke och det här är den yttersta konsekvensen, säger Katharina von Sydow.

– Just den här likgiltigheten för människoliv är ganska uppenbar. Vi vet inte exakt vad som hänt, men vi har sett i undersökningar att utsattheten för våld och hot har ökat, fortsätter hon.

Polischefer sörjer

Till Expressen säger Klas Johansson, regionpolischef i Väst, att han är mycket sorgsen.

– Det här är en fruktansvärt tragisk händelse och det var ett förfärligt och sorgligt besked att få. Mina tankar går framför allt till hans anhöriga men också till alla kolleger.

I ett pressmeddelande kommenterar rikspolischefen Anders Thornberg beskedet.

– Jag har pratat med regionpolischefen och delar av övriga polisledningen i region Väst för att säkerställa att de har de resurser som krävs för att kunna lagföra den skyldige. Polisyrket är förenat med risker och vi måste fortsätta arbetet med att minimera de riskerna med stor beslutsamhet, säger rikspolischefen.

31 poliser har avlidit i tjänst

Den avlidne polisen var en person som jobbade i yttre tjänst på Hisingen, enligt Polisförbundet i Västsverige. Klockan 9 på torsdagsmorgonen håller Polisen en pressträff om händelsen.

Sedan början av 1900-talet har 31 poliser i Sverige avlidit under tjänstgöring på grund av dödligt våld, enligt Svenska polismäns minnesportal.