Regeringskrisen är ett faktum. Riksdagen godkänner inte Stefan Löfvens regering och enligt landets största socialdemokratiska ledarsida råder ”kaos och anarki”.

Vi sökte en krets som, mer än många andra, finner sin näring och kompetens i exakt dessa fundament och samtidigt verkligen, verkligen brinner för ännu en valrörelse. Och det blev faktiskt inte vare sig PR-byrån Gullers Grupp eller gänget bakom ”makthavaröl”.

Arbetets kulturredaktör tog istället, mitt i brinnande kris, massarbetslöshet och pandemi, ett snack med Satanistiskt Initiativ om extraval, misstroende och om allt går åt helvete.

Hur ser ni på misstroendeförklaringen?

– Vi är mest förvånade över att Vänsterpartiet för en gångs skull kom till skott och gjorde vad de sagt att de ska göra. Lyfter man blicken från V och tittar på resten av partierna är det faktiskt direkt häpnadsväckande att alla för en gångs skull agerat precis som de sagt att de ska agera. Ironiskt nog har det på någon nivå faktiskt stärkt vår tillit till alla partier i Åttaklövern.

Vi kan erbjuda aldrig tidigare sedda möjligheter att krångla till det och göra allt lite extra besvärligt för rik som fattig

Satanistiskt Initiativ

Hoppas ni på talmansrundor eller ett omedelbart extraval?

– Vi hoppas på ett extraval. Det finns inget som belyser partiernas enfaldiga problemformuleringar så som valrörelser och det vill vi bara ha mer av. Ju mer de säger desto större blir gropen de gräver. Men det lär väl landa i talmansrundor där det som vanligt fokuseras på val av fikabröd snarare än att försöka hitta ett regeringsalternativ som kan överleva. Vi är för övrigt tillgängliga för samtal när som helst och vårt ombud gillar punschrullar.

Vilka partier hoppas ni vinna väljare från vid ett extraval?

– Vi hoppas förstås kunna ta väljare från alla partier men då särskilt de som gillar att krångla till det lite extra. I det här läget tror vi att alla partier som fällde regeringen har möjlighet att hitta en ny politisk hemvist hos oss. Vi kan erbjuda aldrig tidigare sedda möjligheter att krångla till det och göra allt lite extra besvärligt för rik som fattig.

Går allt åt helvete nu?

– Dessvärre inte. Det behövs mer oordning än att en regering med extremt svagt stöd i parlamentet avsätts för att helvetet ska svälja oss hela. Och vi vill alla också veta hur det går med Ebba Busch och förtalsmålet innan vi plockar ner skylten.

Har ni musklerna för en dubbel valrörelse?

– Ja, vi är alltid redo för val. Det är där och då partiet fungerar som bäst. Och för alla som tycker det är jobbigt med val, rösta på oss så lovar vi att ni aldrig behöver rösta igen.