I över 120 år har LO kämpat för att vanligt folk ska få ett bättre liv, både på arbetet och privat.

På första maj har arbetarrörelsen demonstrerat för att lyfta fram våra krav. 

Ett tydligt sätt att visa att vi är många som tycker lika.

Känslan av gemenskap i ett demonstrationståg kan inte ersättas, men det går att fira dagen trots att vi inte kan ses fysiskt på grund av pandemin.

Lyssna på första maj-talarnas sändningar på sociala medier, skriv ett inlägg på Facebook om något just du brinner för och häng upp något rött i ditt fönster för att visa att du står bakom det arbetarrörelsen stridit för tidigare, för det vi strider för idag och det våra barnbarn kommer att strida för i framtiden. 

Historiskt har vi drivit igenom sådant som rätten till semester, inflytande på arbetsplatsen och a-kassa. I dag strider vi för en bättre arbetsmiljö, rätten till heltid och att avskaffa otrygga anställningar. 

Visst lever vi i ett annat samhälle idag än första maj 1886, när det anordnades ett fredligt protestmöte i Chicago där strejkande arbetare besköts av polisen.

Den amerikanska arbetarrörelsens kongressbeslut om att driva kravet på åtta timmars arbetsdag låg till grund för protesterna. 

Fyra år senare, den första maj 1890, gick den första svenska demonstrationen av stapeln med syftet att få de styrande att erkänna arbetarklassens rättigheter.

Lyssna på första maj-talarnas sändningar på sociala medier, skriv ett inlägg på Facebook om något just du brinner för och häng upp något rött i ditt fönster för att visa att du står bakom det arbetarrörelsen stridit för tidigare

11 lokala företrädare för LO

Kraven är inte desamma i dag, men kampen för ett tryggare samhälle upphör aldrig. Det finns alltid mer att förbättra.

Arbetsgivarorganisationerna med högerpartierna i ryggen kommer alltid att vilja köpa arbetskraft billigare och med lägre omkostnader. Facket finns där som en motvikt, för att förhindra att anställda blir utnyttjade.

I Sverige rear vi inte ut människor, alla ska ha en lön som går att leva på och tryggheten att veta när man jobbar nästa arbetspass.

För att driva igenom våra krav måste vi vara många, vi måste synas och vi måste höras. 

Pausa inte första maj för att vi inte kan gå i ett traditionellt demonstrationståg.

Under pandemin är det ännu viktigare att visa solidaritet!

Vi gör det tillsammans, men på alternativa sätt. Tillsammans höjer vi våra röster och skapar vi en trygg välfärd för alla människor i Sverige.