Ekot rapporterar på fredagsmorgonen att källor uppger att det finns ett slutbud för LO, Svenskt Näringsliv och PTK att ta ställning till i de så kallade las-förhandlingarna.

I dag kommer det att avslöjas i fall parterna kommit överens och fram tills dess ska de inte ge några kommentarer, enligt ett pressmeddelande som gick ut i onsdags då de kraschade las-förhandlingarna återupptogs.

Enligt LO:s presstjänst kommer LO-styrelsen, där alla förbundsordförande sitter, träffas vid 14, vilket betyder att ett besked kommer först sen eftermiddag. Innan dess diskuteras budet i förbunden.

Att las-förhandlingarna återupptogs blev kontroversiellt inom LO där sex förbund röstade för att inte fortsätta förhandla.

Under ett styrelsemöte på onsdagsmorgonen valde Byggnads, Seko, Transport, Fastighets, Målarna och Pappers att rösta nej, men var i minoritet.

– Vi var eniga inom LO om att det inte gick att fortsätta. Och vi har inte fått någon information de gångna två veckorna om att positionsförflyttningar skulle ha skett, sa Valle Karlsson till Arbetet då och menade ”det här har skadat LO på allvar”.