– Jag fick ärendet lottat på mig för 20 minuter sedan, vi vet bara att en person avlidit i samband med reparationsarbete, säger åklagare Stefan Edwardson som ska leda förundersökningen om eventuellt brott efter olyckan.

Han vill inte uttala sig vad för typ av arbetsplats det rör sig om och konstaterar att man nu ska utreda vad som hänt.

Polisen uppger på sin sajt att olycksplatsen spärrades av under gårdagen samt att en teknisk utredning gjorts på lastbilen.

Enligt Jönköpings-Posten inträffade olyckan på en verkstad på ett industriområde.

– En person blev klämd under en lastbil och när vi kom dit var han fortfarande fastklämd. Vi tog loss honom med hydraulverktyg och en luftkudde och påbörjade hjärt- och lungräddning tills ambulanspersonalen tog över. Han fördes till sjukhus, sa Jerker Sturedahl hos räddningstjänsten på torsdagen till Jönköpings-Posten.

Under torsdagseftermiddagen bekräftade polisen att mannen avlidit.

Dödsolyckor på jobbet 2020