I brist på riktig politik, en politik där vi investerar i en stark välfärdsstat, sysslar Stockholms högerstyre med Dennis Wedin (M) i spetsen med utförsäljarpolitik.

En farlig politik som göder på segregationen. 

Vällingby Centrum i Stockholm, vår ABC- stad, ett unikt kulturarv, är nu näst på tur att säljas, på initiativ av fastighetsborgarrådet Dennis Wedin. Under andra halvan av 2019 meddelande Wedin att Vällingby Centrum kommer säljas ut.

Anledningen till att det inte skett tidigare har berott på att det inte varit en tillräckligt lönsam affär. Vidare menar Wedin att staden äger för många fastigheter.

Det högern och Wedin missar är värdet av en av Stockholms äldsta ABC- städer. Vällingby har länge varit en knutpunkt där olika kulturer möts, samt bjudit på ett stort utbud av diverse aktiviteter. 

Vidare menar Wedin att försäljningen av Vällingby centrum ska bana vägen för andra verksamheter, och satsa mer på kärnverksamhet som skola och äldreomsorg.

Om vi ser på den politik som högern faktiskt bedriver, vet vi att det argumentet inte håller. Högern i Stockholm försöker rädda sitt skinn med ett sådant argument.

Vi vet hur det gick när borgarna sålde ut centrumanläggningar förra gången de styrde Stockholm. Det gick till riskkapitalister, centrumen urholkades, försvagades och nedrustades

Socialdemokraterna i Vällingby

Äldreomsorgen, som bland annat KD har ansvar för i Stockholm, går på knäna och har inte tillräckligt med resurser för att möta kraven och behovet som personalen inom äldreomsorgen skriker efter.

Tittar man på den budget som högern lagt, ser vi att mer pengar investeras i innerstan, jämfört med våra förorter.

Ett tydligt exempel är Östermalmshallen, där högern investerat miljarder på att renovera Östermalmshallen. Men ute i våra förorter, där säljs våra centrum, vår allmännytta och vår chans till en gedigen välfärd. 

Vi köper inte högerns fakepolitik, där de försöker framstå som förortsvänliga, eller vill ge skev av att deras politik leder till en stark välfärdsstat. 

Vi socialdemokrater i Vällingby har fått nog. Vi har fått nog av högerstyrets trixande. Av att deras kalkyler sällan går ihop och att de utarmar våra stadsdelar i ytterstaden med utförsäljningar och nedskärningar.

Vi vet hur det gick när borgarna sålde ut centrumanläggningar förra gången de styrde Stockholm. Det gick till riskkapitalister, centrumen urholkades, försvagades och nedrustades.

Vi ser fortfarande följderna av detta och det är fortfarande väldigt tufft i flera av de centrum som var med i den försäljningen. 

För oss är det tydligt att de grönblåa Stockholmsstyret med Moderaterna i spetsen mest är intresserade av att sälja ut våra gemensamma tillgångar.

I egenskap av socialdemokrater har vi högre ambitioner. Vi vill göra offensiva investeringar i Stockholm och dess ytterstadsområden.

Vi vill behålla, utveckla och rusta upp centrumanläggningar och utveckla offentliga mötesplatser. Det ser vi som en självklarhet i vår politik för en stad som håller ihop och för ett Stockholm för alla.