Carina Wellton var med och startade föreningen Solrosuppropet, och som ordförande har hon varit en röst för utförsäkrade och en ständig granskare av försäkringar som påverkar långtidssjukskrivna.

Hon hade en kronisk neurologisk sjukdom sedan 1998. Innan dess hade hon jobbat som konditor och motorcykelmekaniker.

Men för i januari i år fick hon även en aggressiv cancer, som under söndagen tog hennes liv.

Enligt hennes lillasyster, medieentreprenören Charlotta Flinkenberg som gjort ett långt öppet inlägg på Instagram, ville Carina Wellton vara i sitt hem, inte på hospice, den sista tiden.

För att just få vara med de närmaste mot slutet, vilket på grund av smittorisken för coronaviruset inte hade gått annars.

Från Charlotta Flinkenbergs inlägg:
”Alltid helt unik. Inte alltid perfekt. Men alltid jävligt rolig och fyndig. Många tänkte säkert ”Att inte jag tänkte på det!”. Som när vi hade hårdrocksfest och alla andra kom med sina förutsägbara Dee Snider-outfits och nitarmband. Och Carina kommer med en skitkonstig stel kappa. Som visar sig vara en hård rock. Som hon preparerat med tapetklister i badkaret och sedan låtit stelna.”

Lisbeth Forsberg, som är styrelseledamot i föreningen, säger att hon är bedrövad.

Att Carina Wellton varit en sådan självklar ordförande.

– Carina hade en underbar humor, stor värme, stort mod och var en färgstark personlighet som inte undgick någon. För oss kommer Carina alltid att fattas samtidigt som hon för alltid kommer att vara med oss. Vi minns henne med värme och stor kärlek och våra tankar går till hennes familj.