Beslutet om skyddsstopp togs av de regionala skyddsombuden på Transport efter skjutningen i måndags, då en väktare träffades i båda benen under en rond i ett hyreshus i Rinkeby i nordvästra Stockholm.

Inga väktare skulle då arbeta i området. 

Men efter en dialog med polisen och vaktbolaget har nu Transport centralt hävt skyddsstoppet.

– Vi har varit och träffat polisen och fått en lägesdragning av dem och gjort bedömningen att det är en unik händelse. Vi har också fått indikationer på att polisen ska hjälpa till och stödja väktarna när de är ute och jobbar, säger Martin Miljeteig, central arbetsmiljöombudsman på Transport till SVT.

Enligt Martin Miljeteig kommer Transport att följa upp och bevaka situationen för att se till att väktarna erbjuds tillräckligt skydd.

– Om det dyker upp något nytt eller om händelseförloppet förändras får vi ta ställning till det och begära nya riskbedömningar, säger han till SVT.