Polisen skriver på sin hemsida att olyckan inträffade i samband med arbete i ett järnvägssällskap.

Under onsdagskvällen var polisens tekniker på plats, Arbetsmiljöverket ska besöka olycksplatsen i dag.

Enligt Göteborgs-Posten, GP, blev personen påkörd. 

– Det är ett järnvägssällskap, en förening, som har tillstånd att arbeta där och i ett spårområde flyttar man på tåg och vagnar. En utredning får nu visa vad som har gått fel, vi kan inte föregå den, sa polisens presstalesman Stefan Gustafsson igår till GP.

Arbetet söker mer information om vad som hänt.

I dag rapporterade vi om att minst fem personer mist livet i arbetsplatsolyckor hittills under augusti och september. Nu läggs alltså ännu ett liv till den siffran.

UPPDATERING: Arbetsmiljöverket inväntar just nu polisutredningen för att sedan ta ställning till om händelsen ska utredas som en arbetsplatsolycka, uppger arbetsmiljöinspektör Ann Eriksson. Den omkomne var på plats med en ideell förening, det kan finnas ett arbetsgivaransvar i en förening men det beror på en rad omständigheter som måste bedömas.

Lista: Dödsolyckor på jobbet 2019

För att se det här innehållet måste du godkänna cookies från våra tjänsteleverantörer.