Förra veckan ringde en läsare och undrade varför tidningen inte hade kommit som den skulle.

Det var en torsdag och jag kunde lugna honom med att i morgon kommer den säkert, fredag är den dag då de flesta läsare brukar få Arbetet i brevlådan.

Men samtalet stressade mig. För om en knapp månad är ingenting längre som förut. 

Som jag har berättat tidigare förvandlas Arbetet till ett magasin, som kommer ut var tredje vecka och delas ut av posten istället för som morgontidning.

När jag hade kommit så här långt i tankarna gick jag fram till väggen där det första numret av nya Arbetet börjar växa fram.

Tomma sidor som en efter en håller på att fyllas med fantastisk läsning. 

Vi hjälper dig bland annat att lysa upp din arbetsplats med hjälp av Arbetets verktygslåda, en ny avdelning i tidningen som på ett handfast vis ska ge just verktyg för att göra skillnad på jobbet.

När det gäller ljus är reglerna på området en större sladdhärva att reda ut. Vår verktygsredaktör Johanna Wreder är just nu i färd med att söka sig fram till ljuset.

Rätt belysning kan göra oss piggare, medan fel ljus kan leda till trötthet, huvudvärk och i värsta fall arbetsplatsolyckor.

Läs mer i första numret av nya Arbetet som börjar delas ut 14 oktober.

Mörkläggning är inget vi gillar på Arbetets redaktion.

Våra reportrar jobbar hela tiden med sökarljuset på arbetslivets många dunkla hörn. Döden på jobbet är tyvärr en realitet som vi tvingas återkomma till.

Vi har tidigare skrivit om anläggningsarbetaren Thomas Ekenstein från Hedemora, som dog i en osäkrad schaktgrop.

Och om en 60-årig kvinna som klämdes till döds i Pastejkökets fabrik i Tranås. Deras liv är för alltid avslutade, men vi fortsätter att bevaka det rättsliga efterspelet.

Till sist, handen på hjärtat, hur mår din arbetsmiljö?

Samtidigt som första numret av nya Arbetet kommer ut lanserar vi ett test på vår sajt, arbetet.se, med en rad frågor som hjälper dig att ställa diagnos på din arbetsplats.

I anslutning till testet får du tips och råd om hur du kan förbättra arbetsmiljön.