Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

De senaste dagarna har kritiken mot den amerikanska arbetsmarknadsministern växt sig allt starkare.

Nu kräver även framstående personer inom Trump-administrationen att han ska lämna sin post, skriver New York Times.

Kraven på hans avgång ställs efter att finansmannen och miljardären Jeffrey Epstein häktades i helgen misstänkt för traffickingbrott mot unga flickor mellan 2002 och 2005.

Jeffrey Epstein, som är känd för att ha haft en vänskaplig relation med både Donald Trump och den före detta presidenten Bill Clinton, ska enligt FBI ha lockat minderåriga flickor till sitt hem där han utnyttjat dem sexuellt.  

2008 dömdes Jeffrey Epstein för ett liknade brott men klarade sig då undan med ett lindrigt fängelsetraff på 13 månader med möjlighet att fortsätta att gå till jobbet.

Den som gjorde uppgörelsen var åklagaren Alexander Acosta som numera är USA:s arbetsmarknadsminister. 

Den märkliga uppgörelsen ifrågasätts nu av många som tycker att miljardären kom för lindrigt undan och nu får domen ett politiskt efterspel.

Demokraternas talman Nancy Pelosi är en av dem som kräver att Alexander Acosta lämnar sin post som arbetsmarknadsminister.

Enligt New Yorks Times finns nu röster inom Trumpadministrationen som vill att Alexander Acostas roll i affären ska utredas. 

USA:s president backar dock sin minister. Han kommenterade affären i samband med ett möte med Qatars ledare och deklarerade att han tycker synd om Acosta som han prisade som en utmärkt arbetsmarknadsminister. 

Alexander Acosta har kommenterat affären och skriver i en tweet att de brott som Jeffrey Epstein gjort sig skyldiga till är hemska och att han välkomnar att dessa utreds noggrant nu.