I efterdyningarna av EU-parlamentsvalet kan vi bara konstatera att frågan om kvinnors kroppsliga integritet aldrig kommer att bli omodern.

Valspurten präglades av två partiers parlamentarikers svårighet att förhålla sig till den; SD:s oförmåga att undvika fylletafsande och KD:s dito att trycka på knappen som inte röstar nej till aborträtt.

Vi får troligen flygande bilar, självsnörande sneakers och mat i pillerform långt innan vi lärt oss att acceptera att kvinnors kroppar är deras egen egendom.

Slöjdebatt, porrkritik och barnvagnsuppror för säker mödravård får vackert nöja sig med tröstpris när det kommer till vad med kvinnors kroppar som engagerar mest.

En annan rolig grej är det satanistiska tempel i USA som tagit upp kampen mot de kristnas attacker mot aborträtten

Myra Åhbeck Öhrman

Abortdebatten står på prispallens alla tre platser med en slapp burk Sofiero i handen, sluddrande om att det är för jävligt att folk använder abort som preventivmedel. Att om den hade en livmoder skulle den minsann inte göra så.

Få av de åsikter som vädras är speciellt kul.

Men det är roligt när moderaternas Hanif Bali, vanligen mer känd som hundvissla åt SD-högern, oväntat rycker ut på twitter för att att lära övertaggade xenofober att islam faktiskt har en vettigare syn på abort än kristendomen.

Foster, enligt koranen, får nämligen inte en själ förrän efter 40 till 120 dagar efter befruktningen.

Han fick inte jättemånga retweets av sina miljarder följare för den infon, men jag lärde mig något nytt. Tack Hanif.

Även djävulen har en åsikt i frågan. The Satanic Temple i USA har tagit upp kampen mot de kristnas aborträttsattacker.

När reaktionära konservativa krävde att aborterade foster skulle begravas i enlighet med deras religiösa tro – något som i praktiken skulle stoppa fattiga kvinnor från att ha råd med en abort – slog templet tillbaka.

I efterdyningarna av EU-parlamentsvalet kan vi bara konstatera att frågan om kvinnors kroppsliga integritet aldrig kommer att bli omodern

Myra Åhbeck Öhrman

Talespersonen Lucien Greaves säger att deras medlemmar vägrar att betala för ”straffande, överflödiga och förolämpande” begravningar, då deras religiösa tro innefattar att rätten till den egna kroppen är absolut och ett outvecklat foster är en förlängning av moderns kropp.

Tidigare har de, i bästa haveristanda, stämt Netflix TV-serie ”Sabrina” för att de använt en staty av den satanist-adopterade guden Baphomet i serien.

Baphomet – som står för balansen mellan ytterligheter i universum – ska ha framställts på ett sätt som ”skadat deras rykte”.

Templets staty över gudomen används som ett religionsfrihetsargument.

Ett crowdfundat svar på besluten att resa monument över tio guds bud utanför parlamentsbyggnader i ett antal amerikanska delstater.

Templet bildar opinion för att istället ge folket Baphomet.

Den mänskliga geten och barnens vän kan ofta ses festligt utsmyckad för att passa med de andra religionernas högtider – till exempel jul. 

Biljettpriset för att få se Baphomet innefattar att man sålt sin själ till djävulen.

Hörde jag ett hail Satan?