Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

En 20 år lång kamp har gett resultat för Brasiliens hbtq-aktivister, rapporterar BBC.

Beslutet röstades igenom av en knapp majoritet, 6 av domstolens 11 domare.

I det djupt religiösa Brasilien är homo- och transfobin utbredd. 320 hbtq-personer dödades i landet i fjol, och 126 mord har rapporterats hittills i år, enligt den lokala gruppen Grupo Gay da Bahia. Siffrorna är särskilt höga för transpersoner.

Lagmässiga framsteg har gjorts för hbtq-personer — sedan 2011 erkänns samkönade partnerskap, och samkönade par fick 2015 rätten att adoptera.

Men president Jair Bolsonaros valseger i fjol har fått aktivister att frukta bakslag. Bolsonaro har själv kallat sig ”stolt homofob”, och uttryckte tidigare i veckan en oro för att landet ska bli ett ”turistparadis för homosexuella”.