Det går bra för Kristdemokraterna just nu. Rekordsiffror har uppmätts både för Ebba Busch Thor som partiledare och för partiet.

Enligt Aftonbladets färska opinionsmätning har varannan svensk stort eller mycket stort förtroende för KD-ledaren.

Och i DN/Ipsos mätning från förra veckan fick Kristdemokraterna hela 12 procent av väljarstödet.

Egentligen är det inte konstigt att Kristdemokraterna vinner mark just nu.

Medan regeringspartierna lägger energi på att hitta kompromisser och komma överens om genomförbar politik med mittenpartierna, kan högerpartierna helhjärtat och ostört veva på med populistiska förslag.

Men det KD går fram med är förslag som saknar verklighetsförankring och går i rakt emot det de egentligen står för.

Så när Ebba Busch Thor gå ut i en debattartikel och säger sig värna de anställda inom äldreomsorgen är det något hon kommer undan med bara för att hon har vind i seglen.

För egentligen kan vem som helst genomskåda hennes utspel och se att hennes parti inte alls tycker de vård- och omsorgsanställda är särskilt viktiga.

I statsbudgeten som Kristdemokraterna och Moderaterna satte ihop i en handvändning precis innan jul syns ingen sådan omsorg alls.

Att skatten sänktes med 20 miljarder med M- och KD-budgeten är ju knappast något som gynnar de hårt arbetande offentliganställda inom vården och omsorgen.

Om de verkligen värnade de offentliganställdas villkor skulle ett samtal med någon av Kommunals 500 000 medlemmar kunna ge inspiration till förbättringar. Men Kristdemokraterna verkar veta bäst vad som funkar utan att lyssna till dem det berör.

Kristdemokraterna hymlar inte med att de liksom sina forna Allianskollegor vill luckra upp arbetsrätten och göra arbetsmarknaden mer flexibel på arbetstagarnas bekostnad.

I den ”flermiljardsatsning” som Kristdemokraterna presenterade i fredags lyser de mest akuta behoven och de viktigaste förbättringarna för arbetstagarna med sin frånvaro.

För utan satsningar på medarbetarna och deras rättigheter är det svårt att se hur arbetsplatserna ska fungera bättre.

Att ha rätt till heltid är en nyckelåtgärd som efterlysts av Kommunal, men som KD uttryckligen är motståndare till.

Partiet ser inte heller staplingar av visstider som något problem, trots att detta är något som skapar en enorm otrygghet bland de anställda.

Kristdemokraterna vill också luckra upp turordningsreglerna i las och ser inga problem med att oreglerat hyra in bemanningspersonal inom sektorn.

Nej, Ebba Busch Thor värnar inte personalen i äldreomsorgen. Det hon däremot värnar är att behålla höga popularitetssiffror.

Och visst är det smart att lova guld och gröna skogar till en av landets största personalgrupper genom att lansera ogrundade hittepåförslag.

De populistiska utspel som Kristdemokraterna ägnar sig åt måste genomskådas. För hur fint det än låter finns det inget annat än just luft i de luftslott som KD målar upp.