Arbetet kan få fira rejält när de bästa insatserna i fackliga tidningar 2018 ska koras och belönas med fackförbundspressens journalistpriser senare i vår.

Tidningen är nominerad i fyra av åtta kategorier.

– Det känns otroligt roligt att Arbetet nomineras på bred front. Våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb och det är kul att det uppmärksammas. Nu håller vi tummarna för att vi vinner! säger Yonna Waltersson, chefredaktör.

Följande priser kan Arbetet vinna

Bästa avslöjande

Arbetet granskade tillsammans med Sekotidningen Arbetsförmedlingens leverantörer. Granskningen avslöjade bland annat att bemanningsbolag jobbcoachar arbetslösa och samtidigt får extra bonus genom att anställa dem i det egna bolaget.

– Det är jätteroligt att nomineras med tanke på att det är ett viktigt ämne som vi la ner mycket tid och arbete på. Det handlade både om datakörningar, programmering och möten med många människor. Det är också en fråga som är väldigt aktuell i dag med tanke på debatten om Arbetsförmedlingens framtid, säger Martina Frisk, reporter på tidningen Arbetet som nominerats tillsammans med Karl Martinsson, Mattias Dahlgren och Ibrahim Alkhaffaji.

Här finns samtliga artiklar i granskningen.

Bästa berättande text

Arbetet Globals svavelosande reportage om hur livsfarlig arbetsmiljö blivit en turistattraktion på Java.

– Det är så klart väldigt roligt att även utrikesjournalistiken får vara med och tävla om priser och på ett personligt plan så är jag extra glad att det är just det här reportaget som är nominerat. Det skildrar inte någon av de stora nyhetshändelserna som normalt stjäl rubrikerna utan en av alla dessa tysta tragedier som normalt faller utanför strålkastarljuset, säger Ivar Andersen, reporter som nominerats tillsammans med fotografen Carlo Falk.

Läs en längre intervju med Ivar Andersen om reportaget här.

Bästa kommenterande text

I en känslosam krönika med rubriken ”Jag tvingas välja bort lillasyster igen” berättar Arbetets krönikör Stina Stoor om barn som inte mår bra. Om deras syskon som hamnar i skuggan och om de svåra situationer det innebär för hela familjen.

Det är sedan tidigare klart att Arbetet även är nominerade för Bästa digitala satsning för fokuseringen på dataresearch och programmering som har lett fram till flera olika avslöjanden och nya presentationsformer på nätet. Läs mer om det här.

Priserna delas ut på Fackförbundspressens dag den 11 april.