I somras reste Nora Lorek runt i hettan och berättade om läget i landet i reportageserien Rapport från Landet lagom i Arbetet.

Runt midsommar kom hon till Sveg där hon träffade Thomas Vernersson, Tobias Nilsson och Sebastian Hedin som hade arrangerat firandet i Folkets park.

I bilden leker också Sebastian Hedins tre barn på en skoter.

– Bilden gick emot mina egna fördomar. Tre män som städar efter en fest och hänger med sina kids, det är kanske mer vad man förväntar sig av hipsterkillen i storstan. Men hela projektet gick mot mina fördomar, folk tyckte ju att de kunde styra mycket över sina liv och var nöjda, säger Nora Lorek.

Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson:

– Vi har de senaste åren satsat på bildjournalistik och det är väldigt roligt att se att det ger sådan fin utväxling. Nora Lorek har en fantastisk förmåga att komma nära människor i sin bildjournalistik och därmed också beröra läsarna på djupet. Jag är väldigt stolt över att Nora Lorek regelbundet gör jobb för oss och även är en av våra fasta krönikörer.

Samtliga vinnare i Årets bild