Dagmar Ljones

– Jag har en lösning, att man försöker lugna ner. Att man säger ”nu ska vi inte stressa”. Så blev det i dag. Min lillebror, han är två år, blev arg. Han blir det när han inte får som han vill. Eller ledsen blir han. Då tröstade mamma och pappa honom, det är bra.

Roy Rosenberg

– Det händer när jag ska till skolan. Man skyndar sig då. Vet du inte själv? Du är vuxen, jag är barn.

Celine Rudin

– Man kan bli stressad när man har en tid. Man kan vakna tidigare. Jag brukar vakna tidigt med min pappa för han jobbar tidigare och måste åka i en timme. Då blir det mindre stressigt.

Nils Lindgren Brännmark

– Att man går iväg ganska snabbt hemifrån. Helst en halvtimme tidigare. Eller kanske 20 minuter. Så man inte missar någonting. Jag spelar ett spel som var populärt 2017, Pokemon Go. När vi skulle tävla en dag gick jag och pappa åtta minuter innan, så vi skulle hinna.

Mejt Linnér

– Att man sätter sig ner i klassrummet till exempel. Jag vet hur man lugnar lillebror. Man läser en bilderbok med bilar som han gillar. Han gillar tåg också. Eller titta på Babblarna.