I början av sommaren hade HRF, Visita och Hotell- och restauranganställdas a-kassa ett möte med Arbetsförmedlingens generaldirektör som resulterade i att parterna nu tillsammans jobbar med ett pilotprojekt för att minska arbetslösheten i branschen, skriver Hotellrevyn.

Projektet ska bli bredare än snabbspåren och ska även innefatta långtidsarbetslösa och inskrivna hos HRAK (Hotell- och restauranganställdas a-kassa).

– En del har stor erfarenhet och behöver inte så mycket för att kunna gå in och jobba som kockar. På så sätt får vi också mer ruljans på arbetsmarknaden, eftersom fler jobb som restaurangbiträde skulle bli lediga, säger Marina Nilsson, ombudsman på HRF till Hotellrevyn.

HRF och Visita hoppas att de ska kunna hitta finansiering för att anställa en person som ska arbeta med projektet.