Texten är uppdaterad.

I går, onsdag, inträffade årets andra arbetsplatsolycka med dödlig utgång, bara två dagar in på det nya året.

Då avled en man i 30-årsåldern efter att ha fått ett betongföremål över sig på Södra Cells pappersbruk strax utanför Mönsterås. Under onsdagen var polis på plats och olycksplatsen har undersökts.

– De inledande utredningsåtgärderna är klara. Det skrivs en anmälan om arbetsplatsolycka, sedan får vi se, säger polisens presstalesperson Calle Persson till TT.

Carsten Wieger, platschef på Södra Cell i Mönsterås, säger till tidningen Barometern att den avlidna mannen var entreprenör och att olyckan skedde på ett område som kallas för renseriet.

– Vi har fått bekräftat att den här entreprenören blev så allvarligt skadad att hans liv tyvärr inte gick att rädda. Vi har påbörjat sorgearbete och tanken går givetvis till anhöriga och de närmaste, säger Carsten Wieger till Barometern.

Den 7 november 2017 skedde ytterligare en arbetsplatsolycka med dödlig utgång på Södra Cell i Mönsterås. Då brännskadades en man i 50-årsåldern så allvarligt att han avled.

Fackförbundet Pappers arbetsmiljöansvariga Lars Wåhlstedt säger till tidningen Östra Småland att det är katastrof att sådant här över huvud taget händer.

– Vi i branschen jobbar ju hårt för att detta inte ska hända och olyckorna har gått ner. Södra jobbar också hårt på detta.

Lars Wåhlstedt tror att massaindustrins stora maskiner och fordon med mycket kraft i ökar risken för allvarliga konsekvenser när olyckor inträffar.

– Jag tror inte att det finns en patentlösning för att dödsolyckorna ska försvinna, säger han till Östra Småland.