Flera företrädare för fackförbundet Unionen har flugit i business class på internationella uppdrag till Rio och Singapore. Det skriver Aftonbladet.

Aftonbladet har tidigare avslöjat att företrädare för Transport och Byggnads flugit business class till internationella konferenser.

Men huruvida Unionens resor har brutit mot reglerna är oklart eftersom förbundet inte vill lämna ut sin resepolicy. Inte heller lämnar förbundet ut kostnader för olika resor.

“Resepolicyn är ett internt dokument som innehåller principer för vårt resande. Men eftersom den även tar upp frågor om säkerhet så lämnar vi inte ut hela dokumentet”, skriver förbundsordföranden Martin Linder till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet var Martin Linder själv på kongressen i Rio för Unionens räkning och flög dit i business class två dagar innan kongressen inleddes.

I ett pressmeddelande på Unionens hemsida angående granskningen skriver förbundet att det finns möjlighet att flyga business class i deras resepolicy.

”I dag finns det enligt vår resepolicy möjlighet att resa i business om man behöver komma utvilad till ett möte som äger rum på en annan kontinent. Man har också möjlighet att komma någon dag innan eller stanna någon dag, så länge man betalar alla extra kostnader ur egen ficka”, skriver förbundet.