Varslet för blockad och strejk gäller samtliga nio anställda på företaget Train Logistics i Göteborg.

Skälet till varslet är, enligt Handels, att företaget vägrar skriva på korrekt kollektivavtal för sin anställda.

Förbundet skriver i ett pressmeddelande att företaget har kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket, men båda fackförbunden är överens om att Handels avtal ska gälla då verksamheten är lager- och grossistverksamhet.

– Företaget vill inte skriva kollektivavtal med oss trots att deras verksamhet rör försäljning och lager. Det innebär osund konkurrens med andra företag och det innebär sämre villkor för våra medlemmar på arbetsplatsen, säger Per Bardh, avtalssekreterare på Handelsanställdas förbund, i ett pressmeddelande.

Stridsåtgärderna träder i kraft den 5 december klockan 6.00 om parterna inte kommit överens innan dess.