I början av sommaren bestämde jag mig för att börja skriva dagbok. Det har jag inte gjort sedan jag var liten.

Min mamma bestämde att hon skulle sätta sig på min sängkant varje kväll för att jag skulle berätta om dagen som gått.

Under mitt berättande skulle hon anteckna. Sidorna var som ekon, det stod ungefär ”sen gick jag till lekplatsen och gungade sen gick jag hem” i varannan mening.

Inte så givande för mig och förmodligen tråkigt för mamma.

Att ”skapa innehåll” är vissa människors liv. Behovet av ”content” verkar ha växt i samband med att uttrycket myntats. Innehåll. Jag ser att människor som florerar på internet använder sig av den självutnämnda titeln ”content creator”.

Innehållsskapare. Som yrke. Ett otroligt vagt uttryck, och jag tänker inte vara så dum att jag låtsas som att jag förstår vad det betyder.

Dagboken jag försökte skriva under sommaren visade sig efter några veckor vara samma sorts lyckodränerande rapportering som mamma klottrade ner åt mig på kvällarna.

Vilket fruktansvärt fängelse att bli framgångsrik på en livsstil man inte ens har.

Erika Petersson

”Sen badade vi och sen beställde vi pizza.” Lika sorgligt att skriva ner som att några dagar senare läsa.

Inte för att det var sorgligt att bada eller äta pizza, men det blev för mig fullständigt outhärdligt att ha informationen på papper.

Tar jag upp sidor i en bok för att skriva ner att jag spenderat tid i saltvatten och tryckt i mig tunnbröd täckt av tomatsås? Har jag ingen skam i kroppen?

Att skapa innehåll på internet verkar antingen innebära att dokumentera saker som händer, så att andra ska vilja ta del av det.

Parallellt verkar en annan sida växa fram där man skapar sitt innehåll för att sedan kunna dokumentera det.

Planerar en resa för att kunna lägga upp bilder från den.

I en podd berättar en bloggare att hon går till biblioteket för att folk ska se att hon går till biblioteket. Människor gillar när man går till biblioteket.

Vilket fruktansvärt fängelse att bli framgångsrik på en livsstil man inte ens har.

Jag kan inte ens skriva min egna dagbok.