En dålig ekonomisk politik, hög arbetslöshet, sänkta ersättningar i socialförsäkringssystemen innebar lägre pension på kort och lång sikt.

Pensionsmyndighetens siffror visade på att en genomsnittlig pensionär skulle förlora 47 000 kronor i pensionspengar under åren 2010-2018.

Alla skulle ha varit förlorare på Alliansens politik, även kommande generationer.

En fortsatt hög arbetslöshet skulle ha dränerat pensionskontona på ordentliga summor med mycket lägre pensioner.

Vi är stolta över att den socialdemokratiskt ledda regeringen lyckats vända en hög arbetslöshet till att 300 000 fler människor nu går till jobbet.

Det stora budgetunderskott som alliansregeringen lämnade efter sig har nuvarande regering vänt till ett överskott.

Det är ett bevis på att en socialdemokratisk regering går att lita på i jämförelse med en moderatledd som alltid misslyckats med sin ekonomiska politik som inneburit stora budgetunderskott och hög arbetslöshet.

Nu när regeringen fått ordning och reda i statsfinanserna finns det äntligen förutsättningar till förbättringar för våra pensionärer.

Socialdemokraterna har sett till att Sveriges pensionärer i genomsnitt fått 1 100 kronor mer i plånboken varje månad jämfört med när man bildade regering.

Men mycket mer behöver göras. I pensionsgruppen är man överens om att höja garantipensionen och taket i bostadstillägget vilket betyder upp till 1 300 kronor per månad för de pensionärer som har det allra tuffast.

Det är dags att stå upp för pensionärerna och sluta den orättvisa skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare

Ulf Björk och Birgitta Mukkavaara

Dessutom har regeringen lagt förslag som innebär att den orättvisa skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare avskaffas.

Något som infördes av den moderatledda regeringen.

Socialdemokraterna kommer att lägga förslag om höjd pension för vanliga pensionärer i pensionsgruppen.

Om de andra partierna i pensionsgruppen inte är beredda att stödja förslaget är Socialdemokraterna redo att gå vidare genom att sänka skatten ytterligare för att uppnå samma effekt för dessa pensionärer.

Det är dags att stå upp för pensionärerna och sluta den orättvisa skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare.

Den 9 september har du chansen att välja vilken väg vi ska ta.

Vi väljer den som står upp för rättvisan, vi väljer Socialdemokraterna.