Sonen hasar sig fram och tillbaka på den smultronfyllda slänten. Här finns fler av de röda bären än han orkar äta.

Några smått mosade bär landar också i min hand efter att han plockat dem. Tiden stannar för en sekund. Det här är lycka, tänker jag där vi sitter i midsommarhelgens lugn.

Politiken känns både långt bort och nära de här tidiga sommardagarna. Vi äter rabarberpaj och släktens barn leker i vattenbrynet.

Radionyheterna bryter in som en påminnelse om världen utanför sommaridyllen. Det råder dödläge mellan de politiska blocken inför valet i september.

Moderaterna har Sverigedemokraterna i hasorna och det känns inte längre som en omöjlighet att vi om några månader kan stå inför en blåbrun avgrund.

Samtidigt som semesterdagar hägrar är känslan lika stark av att väldigt mycket står på spel.

Tankesmedjan Tiden har i rapporten ”Syste(m)skifte eller sven(s)ka modellen?” gjort en genomlysning av vad Moderaterna vill föra för politik om partiet får regeringsmakten efter valet.

I budgetmotionen för 2018 vill Moderaterna sänka skatterna med 36 miljarder kronor. Arbetsförmedlingen ska privatiseras och öppna upp för mer av det Arbetet i de senaste numren har granskat: Privat arbetsförmedling där de arbetslösa utgör en guldgruva.

Valrörelsen i höst blir kort och intensiv. Väldigt mycket står på spel

Yonna Waltersson

Det ska lagstiftas om låga ingångslöner och det ska sättas stopp för krav på kollektivavtalens löner och villkor vid upphandlingar.

Det är, som Tiden konstaterar i rapporten, ett systemskifte. En politik som syftar till att öka klassklyftor och styra bort från den svenska modellen.

Och visst har man gott sällskap av sitt rasistiska stödparti. SD är ju för att luckra upp lagen om anställningsskydd, återinföra stupstocken och lagstifta om ingångslöner.

Det är ren högerpolitik som vill stänga dörrar för arbetarklassens livsvillkor. Och det är det här som är så viktigt att komma ihåg de kommande varma månaderna.

Det kommer att behöva lyftas under fikarasternas diskussioner och när politiken gör sig påmind då semesterdagarna gått mot sitt slut.

Låt den politiska glöden gro under sommaren. Valrörelsen i höst blir kort och intensiv. Väldigt mycket står på spel.

PS. Tidningen Arbetet är åter 16-17 augusti, men följ oss här på arbetet.se hela sommaren!