Tre personer miste livet i arbetsplatsolyckor förra veckan.

Den första olyckan inträffade på måndagen när en 35-årig man omkom efter en olycka på ett jordbruk nära Kattarp utanför Helsingborg, vilket Arbetet tidigare berättat om.

Enligt Arbetsmiljöverket var mannen lastbilschaufför och anställd av ett makedonskt företag och han omkom när han träffades av en harv som föll från en lastmaskin.

På torsdagen hittades en 59-årig servicetekniker som drunknat i vattnet vid vattenkraftstationen i Gullspång.

Sökandet efter mannen hade börjat på onsdagskvällen när han inte gick att nå och hans bil hittats parkerad vid kraftstationens intagsgaller, uppger tidningen Elektrikern.

Mannen var, enligt tidningen, anställd av företaget Bilfinger, och enligt företagets vd har olyckan skett när mannen arbetat ensam med att kontrollera intagsgallret.

Hur olyckan gått till utreds nu av polisen och Arbetsmiljöverket.

Natten mellan fredag och lördag omkom sedan en målare som renoverade hytter ombord på färjan Silja Symphony.

Enligt uppgifter till tidningen Sjömannen handlar det om en man i 30-årsåldern från Estland som var anställd av en entreprenadfirma med uppdrag att renovera hytterna.

Mannen ska troligen ha arbetat ensam och ha fått en elchock av en felaktig arbetslampa. Han påträffades vid en brandrond på lördagsmorgonen när färjan var på väg mot Åland.

Polisen på Åland har inlett en undersökning om olyckan och försöker nu fastställa dödsorsaken.

Den finländska polisen i Västra Nyland utreder misstankar om brott i samband med olyckan.

Orsaken till uppdelningen är att själva olyckan har skett innan färjan kom in på åländskt vatten.

– Ärendet har initialt rubricerats som arbetarskyddsbrott och vållande till annans död. Men rubriceringen kan ändras under utredningen, säger kommissarie Nina Rasmus på Ålands polismyndighet, till tidningen Sjömannen.