Nader Ahmadi heter generaldirektören för nya Myndigheten för arbetsmiljökunskap.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) presenterade på torsdagen Ahmadi som ska leda arbetet vid den nya myndigheten som ska ligga i Gävle och ha omkring 20 anställda, med en årlig budget på 35 miljoner kronor.

Sociologiprofessor Ahmadi tillträder 1 juni och kommer närmast från en befattning som prorektor vid Högskolan i Gävle.

– Arbetsmarknaden har alltid varit komplex och dynamisk och detta gör att förutsättningarna för ett gott arbetsmiljöarbete och för ett hållbart arbetsliv också ständigt förändras. Den nya myndigheten ska bidra till att förbereda Sverige för att ännu bättre tillvarata möjligheterna samt bemöta utmaningarna inom dagens och framtidens arbetsliv, säger Nader Ahmadi i ett pressmeddelande.