Tror du, liksom många andra, att Stockholm är Sveriges stressigaste stad? I så fall får du kanske tänka om. I alla fall när det handlar om på jobbstress för privatanställda tjänstemän.

Enligt fackförbundet Unionens undersökning är det nämligen tjänstemännen i Uppsala som stressar mest. 74 procent av de privatanställda tjänstemännen i Uppsala län känner sig stressade av jobbet, att jämföra med 50 procent i Norrbotten, som är det län där tjänstemännen verkar ta det lugnast.

Totalt uppger sex av tio tjänstemän som deltagit i undersökningen att de känner sig generellt stressade av jobbet. En lika stor andel av de stressade upplevde också att stressen öka de senaste åren.

– I alla län upplever minst hälften av tjänstemännen i privat sektor att de är stressade. Det är hög tid för arbetsgivarna att vakna! De är skyldiga att motverka att arbetet leder till ohälsa, säger Peter Hellberg, förste vice ordförande på Unionen, i ett pressmeddelande.

 

Så stressade är tjänstemännen i ditt län – hela listan