Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Protesterna är de senaste i raden mot Macrons plan på att se över bland annat den statliga järnvägen och andra delar i den offentliga sektorn.

Fackförbunden i Frankrike är sedan tidigare kända för att få regeringar att ändra sig, men Macron och hans ministrar har lovat att inte vikas sig trots att det ser ut om att det kan leda till utdragna störningar.

– Det kommer att bli många människor som deltar. Om vi inte gör någonting kommer regeringen inte att backa, säger Philippe Martinez, ledare för fackförbundet CGT.

Datumet den 22 mars valdes avsiktligt för att dra paralleller med de landsomfattande protesterna den 22 mars 1968 som ledde till landets största strejk någonsin och ökända sammandrabbningar mellan polis och studenter i Paris i maj samma år.