Med ett tiotals aktiva närvarande i Solnas Folkets hus drog LO Stockholm igång sin ringkampanj under fredagen.

Kampanjen ingår i LO:s satsning att ringa 500 000 samtal under valrörelsen.

Stockholmsdistriktet har i sin tur satt ett mål på att 150 000 samtal ska ringas. Det kommer att riktas enbart till LO-medlemmar.

– Det är ett högt mål. Men vi tror att vi kan nå det, säger Marie Jokio, ordförande för LO-distriktet i Stockholms län.

Marie Jokio inleder ringkampanjen.

Målet med samtalen är att övertyga människor att behålla en socialdemokratisk ledd regering.

Ett tiotal personer kommer att utbildas till att bli så kallade ”ringare”.

De kommer att förhålla sig till ett manus som är utarbetat centralt från LO.

– Manusens innehåll skiftas beroende på hur den personen svarar. Vad den har för attityd när man ringer. Det är tre olika manus. Ett är till för dem som redan är frälsta. Det andra är för dem som är väldigt emot. Det sista är till för vanliga medlemmar. Och vi tror att det är de flesta vi råkar ut för. Det ska man kunna använda ganska rakt av, säger Marie Jokio.

Enkät

1.Hur ska du övertyga folk att rösta?
2.Hur ska du övertyga folk att rösta på Socialdemokraterna?

Jamal Elmourabit, Målarna

1. – Det är ganska enkelt med tanken på vad som står på spel, vad för frågor som diskuteras just nu och vilket parti som äger agendan. För min del är det enkel match att övertyga människor att gå och rösta.

2. – Först ska jag beskriva vad som hänt de senaste åren. Och vad vi har fått genom med en socialdemokratisk regering och vad vi haft under en borgerlig under åtta år och vad utfallet blev av det. Jag kommer dessutom att berätta vad det innebär för alla LO-medlemmar om vi får en borgerlig regering med stöd av SD.

Katarina Helling, Handels

1. – Jag kommer att förklara hur viktigt det här valet är för oss arbetare och sen ska jag försöka förklara vad som händer i samhället just nu.

2. – Där kommer jag att förklara att de frågor som vi driver är deras frågor. Så vi ska driva de tillsammans.

Karin Åkersten, Seko

1. – Jag vill att de ska använda rättigheten som vi har, eftersom människor har kämpat historiskt för att vi ska ha rösträtt. Så det är viktigt.

2. – Just nu så är den här regeringen bäst för oss som arbetar, att den regering vi har i dag är ledd av Socialdemokraterna. Att vi inte tjänar på sänkta skatter och vi tjänar inte på att det bara är företagen som får ut alla vinster. Utan vi behöver pengar som går till samhället, vi behöver pengar som går till skola och sjukvård.