Arbetet Global

Få fackliga utrikesnyheter, reportage och fördjupning med Arbetet Global med Erik Larsson och Linda Flood

I veckan frihetsberövades Elif Cuhadar under en polisräd i sitt hem i den turkiska huvudstaden Ankara.

Hon står anklagad för att ha deltagit i en paneldebatt i staden İzmir för fyra år sedan, och kommer nu att föras från Ankara till İzmir. Flera andra personer som också deltog i panelsamtalet 2014 har arresterats.

Elif Cuhadar är styrelsemedlem i facket KESK som representerar medlemmar inom den offentliga sektorn.

Hon är också medlem i världsfacket IFS kommitté för mänskliga- och fackliga rättigheter och deltog i ett möte i Bryssel i november i fjol då hon fördömde Turkiets antifackliga arbetsmarknadspolitik.

”Denna arrestering är ännu en markering av det förtryckande politiska klimatet i Turkiet. Den turkiska arbetarrörelsen kommer dock inte att tystas och ska fortsätta att kritisera den politik som inte ligger i arbetarnas intresse. Den globala rörelsen kommer att stå med dem i solidaritet”, säger Sharan Burrow, IFS generalsekreterare i ett uttalandet.