Ibland avslöjar sig människor rejält. I samband med att myndigheter ska flytta ut från Stockholm är det mer regel än undantag.

Det är resvägar som blir för långa. Kompetens som försvinner för att personal inte följer med.

Särskilt biståndsorganet Sidas flytt till Botkyrka verkar vålla bekymmer.

Det är nästan så att man misstänker en viss ovilja mot att hamna i förorten i stället för i Stockholm innerstads trygga miljö.

900 myndighetsjobb ska flytta ut i landet meddelade regeringen på måndagen.

Det händer lite då och då för att bryta den så kallade Stockholmscentreringen. Antagligen spelar de jobben liten roll från sysselsättningssynpunkt, men det skickar en signal om att alla beslut inte fattas i huvudstaden.

Biståndsminister Isabella Lövin (MP) berättar att biståndsmyndigheten Sida som ska flytta till Botkyrka kommun i Stockholms län, under en pressträff i Tumba.

Dessutom behöver inte varenda samshällsvetarstudent packa flyttlasset direkt efter examen. Ganska rimligt ändå.

Myndigheterna ska flytta till bland annat Göteborg, Malmö och Luleå. Och så Botkyrka då, en grannkommun till Stockholms stad.

Botkyrka har utmärkta kommunikationer men kan inte direkt sägas vara den glassigaste kommunen i Stockholms län. Praktiskt är flytten knappast ett problem.

Snarare handlar det om förlust av status. Den förlusten är svårare att svälja än att pendlingen blir en halvtimme längre om dagen.