För ett år sedan arrangerade Women’s March demonstrationer för kvinnors rättigheter. Då marscherade närmare 5 miljoner människor världen över, varav flera tusen i Stockholm.

Nu är det dags igen. Women’s March Stockholm och #metoosweden arrangerar tillsammans ”Look back, march forward” på årsdagen, 21 januari, av förra demonstrationen.

Women’s march, demonstration i Stockholm, 2017.

Women’s march består av flera organisationer som tillsammans vill uppmuntra dagens unga att positivt inverka på samhället och skapa jämlikhet mellan samhällsklasser och kön.

I USA sker de flesta marcher på lördag, 20 januari, som markerar årsdagen då president Donald Trump suttit ett år vid makten.

Dagen efter håller Women’s March ett massmöte i Las Vegas för eventet ”Power to the Polls”, (Kraft till omröstningarna). Det blir starten för en nationell röstregistreringskampanj för att uppmana kvinnor att rösta i det amerikanska kongressvalet som infaller i höst.

Kampanjen ska rikta in sig på så kallade ”swing states”, det vill säga delstater som svänger mellan att rösta på Demokraterna respektive Republikanerna.