Arbetet Global

Få fackliga utrikesnyheter, reportage och fördjupning med Arbetet Global med Erik Larsson och Linda Flood

Presenten från Vatikanstaten gläder tusentals människor. Men Carla Rocchi, ordförande för Italiens djurskyddsförbund, kritiserar Påvens planer på cirkusbesök under veckan och menar att det är ett ”onaturligt tillstånd att fängsla och utnyttja cirkusdjur”.

Även andra djurrättsaktivister kritiserar Påvens cirkusbjudning, skriver bland andra New York Times.

Vatikanen sade i ett uttalande att biljetterna till Medrano Circus var avsedda som en ”uppmuntran att övervinna hårdheten och svårigheterna i livet som så ofta verkar vara för stora och omöjliga att övervinna.”

Cirkusdirektören, Salvatore Mendola, gjorde strax därpå ett uttalande om djuren som uppträder på Medrano Circus.

”Vi respekterar allas åsikter, men vi håller djuren under strikta riktlinjer, enligt lag som vi noggrant följer”.