När kvinnan sökte jobb som incheckare på SAS fick hon veta att hon skulle vara tvungen att ta av sig slöjan för att få jobbet. Efter att fallet, som ägde rum i fjol, uppmärksammats i flera medier inledde diskrimineringsombudsmannen (DO) en utredning.

I sitt beslut bedömer DO att flygbolaget inte brutit mot lagen, rapporterar SVT Nyheter Stockholm. SAS har hänvisat till att bolagets klädregler inte tillåter bärande av religiösa eller ideologiska symboler tillsammans med uniformen, och att den enbart gäller anställda som har kontakt med kunder.

Det är i linje med ett uttalande från EU-domstolen.

”DO bedömer alltså att SAS uniformspolicy i sig, förutsatt att den bara gäller anställda med direkt kundkontakt, inte strider mot diskrimineringslagen”, skriver DO i sitt beslut, enligt SVT Nyheter.