Januari:

Trettondagsafton på fredagen den 5 januari kan innebära ledighet, eller viss ledighet. Kolla vad som gäller på din arbetsplats.

Mars/April:

Påsken inleds med skärtorsdagen den 29 mars. Somliga har ledigt eller halvdag, andra inte. Kolla på jobbet.

Fredagen den 30 mars – långfredagen är däremot en röd dag, liksom annandag påsk måndagen efter den 2 april. Så här finns chans för en rejäl långledighet för den som vill, särskilt om skärtorsdagen innebär någon form av ledighet.

Maj:

Första maj infaller i år på en tisdag, tar du ledigt måndag (valborgsmässoafton) får du alltså en lååång helg.

Den 10 maj är Kristi himmelfärdsdag, som är röd och därmed ledig. Några har ledigt klämdagar, vilket fredagen efter räknas som. Den som har/tar ledigt på fredagen den 11 maj får därmed fyra dagars ledighet.

Juni:

Nationaldagen den 6 juni infaller i år på en onsdag, den är röd och ledig. Tar du ledigt måndag-tisdag eller torsdag-fredag den veckan får du alltså fem dagars semester.

22 juni har vi midsommarafton, den är alltid på en fredag. Liksom jul- och nyårsafton är det inte en röd dag men innebär ändå ledighet för många.

December:

Maxa på. Julafton infaller alltså på en måndag, vilket innebär att tisdagen och onsdagen är röda dagar den veckan. Veckan efter har vi det här med nyår måndag-tisdag. Så tar du ledigt torsdag-fredag under julveckan får du elva dagars ledighet. Tokmaxar du, och tar ledigt de tre veckodagarna även under nyårsveckan får du 16 dagars ledighet!