Kim Nilsson, webbredaktör: Down to the river and pray, Jill Johnson
– Inte en klassisk jullåt, men den här mäktiga a cappella-tolkningen av den traditionella gospellåten finns med på Johnsons utmärkta julskiva och sticker ut i det vita (eller inte så vita) svenska julfirandet.

Linda Flood, Globalreporter: A Christmas Duel, The Hives och Cyndi Lauper
– Passar utmärkt framför glöggkoppen, när brödet doppas i grytan eller till dansen runt granen. Röj!

Charlotta Kåks Röshammar, reportageredaktör: Mele kalikimaka, Freddie Wadling, Amanda Bergman
– Vår dröm om en blågrön jul på Hawaii fick ett abrupt slut efter några snabba googlingar på resesajter. Ett stämningsfullt mele kalikimaka (ett uttryck för god jul på Hawaii tydligen) kan jag i alla fall önska er med hjälp av två favoritsångare.

Sandra Lund, reporter: Hard Candy Christmas, Tracey Thorn
– Svårt att välja ett spår på vad som faktiskt är den perfekta julskivan, med exakta mängder sött och surt, Bergman och Disney. Men det får bli Dolly Parton-covern Hard Candy Christmas, om att högtider ofta handlar om att fundera på allt det där man skulle kunna göra. Men som man oftast inte gör. Färga håret, bli lullig på äppelvin, rensa ut skräpet. På albumet finns också covers från andra storheter som River av Joni Mitchell River, men den är nästan för smärtsam för jul.

Anders Emretsson, redigerare: Calling On Mary, Aimee Mann
– Eftersom julmusik ibland (oftast) känns käck I överkant och inte sällan på ett ganska tillkämpat vis gillar jag de låtar bäst där det finns ett stråk av vemod. Som här, på bästa låten från Aimee Manns julskiva. En bouns är att jag nästan inte är alls är trött på den, något som annars är mitt stora problem med julmusik.

Yonna Waltersson, chefredaktör: Tomtarnas julnatt (midnatt råder), Marcus Österdahls Kör & Orkester
– Den tvååriga sonens julfavorit som därför går varm hos oss just nu. Mysigt att lyssna på när vi pysslar inför julen.

Erik Larsson, Globalredaktör: Gymnopedies, Erik Satie av Olof Hojer
– Fixa klappar, trängas på stan, avsluta jobbet, köpa julmat. Bakapepparkakorkommaihågattköpasaffran…andas…under julen tjockar det igen men jag har ett lösningsmedel för stress – Erik Satie. Några sekunders stillhet och ett par pianotoner. Tillräckligt för att själen ska återhämta sig.

Karl Martinsson, reporter: A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss), Glasvegas
– En låt om hur fint det kan kännas med ett lätt snöfall, sjungen på det juligaste av alla språk: skotska.

Eva Vaihinen, art director: It’s not Christmas ’til you come home, Norah Jones
– Norah Jones är den Stora Mysmästarinnan och har nyligen gett ut en låt som passar perfekt för lite chill framför tv-brasan, med praliner, glögg och annat översött

Lena Hennel, redaktionschef: Hallelujah, Leonad Cohen
– Sofia kyrka, Vita Bergen, december 2016. Fyra niondeklassare tolkar Hallelujah så att hela kyrkan ryser. Jag, som är på gränsen till nervsammanbrott så fort jag hör julmusik, får ett minne för livet. Leonard Cohens original är nästan lika bra, men bara nästan.

Martina Frisk, reporter: A snowflake fell (And it felt like a kiss), Weeping Willows, Ane Brun
– Behöver lyssna lite till för att veta om den här Glasvegas-covern blir en glittrig julgranskula som håller år efter år eller mer av en kantstött smällkaramell. Men allt är rätt i teorin: Duett, Magnus Carlson, Ane Brun och julig framförsikt.

Jenny Berggren, reporter: Christmas in prison, Weeping Willows
– Svåraste listan att bidra till hittills. Medan barnet tränade friidrott igår satt jag på bänken och klickade förtvivlat mellan jullåtar på Spotify, försökte njuta och känna stämningen, men nej – det funkar inte på mig. Den här är ok ändå – om att fira jul med att se snön falla i sökljuset på fängelsets rastgård.

Mårten Martos Nilsson, reporter: Staffansvisa från Nås, Tibblekören
– Staffansvisorna ser julen i underifrån-perspektiv. Stalldrängen börjar arbeta långt före gryningen, får se en stjärna som lyser starkare än alla andra, och förstår att en ny ledare har fötts. Och folk som sliter under ockupationsmakten får hopp om förändring.

Lyssna på hela listan här:

Här kan du lyssna på alla Arbetets musiklistor