Det har varit fruktansvärt att läsa alla berättelser om sexuella övergrepp som har kommit fram i debatten om #MeToo.

Men det är otroligt viktigt att alla dessa berättelser kommer fram – det är nämligen bara då det kan ske en förändring!

Jag tycker det är viktigt att även vi killar visar vårt stöd till alla de kvinnor som blir utsatta för sexuella övergrepp såväl fysiska som verbala.

Det är viktigt att vi helt tar avstånd och sätter stopp för den råa machokulturen som i sina värsta exempel leder till tafsande, sexuella trakasserier eller ännu värre övergrepp.

Jag tycker det är viktigt att även vi killar visar vårt stöd till alla de kvinnor som blir utsatta för sexuella övergrepp såväl fysiska som verbal

Lars Jonsson

Jag har många års erfarenhet från byggbranschen och har alldeles för många exempel på hur det pratas om kvinnor när enbart män är närvarande.

Exakt var gränsen för ett skämt går är högst oklar. Jag tror knappast att de går hem till sin egen familj och pratar på samma sätt.

Grova skämt är djupt problematiska när de sker öppet inför en grupp eller mot någon enskild. En bra ram är att fundera på om du skulle skämta så om din mamma, syrra eller dotter.

Är svaret ”nej” så ska du inte heller skämta så om någon annan heller. Det bidrar till en normalisering av en rutten människo- och kvinnosyn.

De absolut flesta killar jag känner håller med om detta och dessutom tycker vi att detta synsätt och dessa beteenden är fullständigt avskyvärda.

Därför uppmanar jag nu alla killar att stå upp för en schysst kvinnosyn och säga ifrån när det sker något som du tycker känns fel!

Därför uppmanar jag nu alla killar att stå upp för en schysst kvinnosyn och säga ifrån när det sker något som du tycker känns fel

Lars Jonsson

Vi ska inte längre stå vid sidan, titta bort eller låtsas som att vi inte ser och hör utan istället ska vi aktivt bidra till att vi och män i vår närhet inte – i någon form – agerar kränkande mot kvinnor.

Jag tror nämligen att vi då kan göra en avgörande skillnad och få bort den hemska machokulturen som #MeToo visat råder idag och därför uppmanar jag alla killar som håller med mig att skriva under namninsamlingen nedan och tagga den med #IWill

Klicka här för att skriva under namninsamlingen.