– Han började ta på min kropp både utanpå och innanför kläderna. Jag ville protestera och skrika men jag blev helt paralyserad av skräck. Jag kunde inte göra något, jag bara låg där.

Om den upplevelsen med en manlig kollega berättar rörmokaren Paulina Johansson för Aftonbladet i samband med att kvinnor i byggbranschen har gjort ett eget upprop i metoo-rörelsen.

Hon är en 4 627 kvinnor som undertecknat hashtagen #sistaspikenikistan som innehåller cirka 200 vittnesmål om sexuella trakasserier, övergrepp och andra mer subtila former av sexism i byggbranschen.

Det startades av snickaren Emmelie Renlund och arkitekten Cajsa Wing.

– Det som är speciellt med vårt upprop är att det är en hel bransch som talar ut tillsammans, säger Emmelie Renlund till Aftonbladet.

Byggnads ordförande Johan Lindholm säger till tidningen att fackförbundet sedan en tid tillbaka jobbar med att få bort machokulturen.

– Det är förfärligt och helt oacceptabelt att så många i branschen har blivit utsatta för sexuella trakasserier och olika former av sexism. Som fackförbund vill vi ju att alla ska känna sig trygga och må bra på sin arbetsplats, säger han.