Kim Nilsson, webbredaktör: Here comes the rain again, Eurythmics
– Suggestiv och mörk, samtidigt som den är sjukt dansant. Syntstroferna påminner om mörka droppar som faller i sångerskan Annie Lennox expressiva ansikte. Om regn skulle låta så här får det gärna regna året om.

Johanna Wreder, reporter: Let i rain, Anna Ternheim
– Jag skulle kunna skriva något om en magisk konsert i strilande regn med Anna Ternheim och Thåström på Långholmen 2009, men det behövs inte. Det räcker att konstatera att detta är en riktigt bra låt. Oavsett väder.

Linda Flood, reporter: It’s Raining, Irma Thomas
– 
Regn är värdelöst. Men om man sitter inne och myser med denna och i motsats till låttexten har sin älskade bredvid sig, ja, då är regn ändå helt ok.

Karl Martinsson, reporter: Stormy Weather, Billie Holiday
– När höststormarna rasar utanför fönstret kan Billie Holidays sträva röst hålla modet uppe.

Mårten Nilsson, reporter: Regndroppspreludiet, opus 28, Chopin
– Stillsamt regn är kanske vanligare i juli än i november, men Chopins regntolkning är ändå svårslagen. Regnväder kan ge alldeles särskilt lugn, en lust att försjunka i egna tankar som är svår att stå emot.

Eva Vaihinen, art director: No more tears, Barbra Streisand och Donna Summer
– Det bara regnar, ingenting är roligt,  kärlekslivet är så tråkigt att man bara vill gråta … då är det den här man ska peppa upp sig med. Alltid. Barbra Streisand och Donna Summer ger allt i ett härligt queert samarbete i discohiten No More Tears.

Yonna Waltersson, chefredaktör: Santa Clara, The National
 På lördag ska jag på konsert med The National, ett band som jag lyssnat väldigt mycket på sedan skivan Boxer kom 2007. Vill tipsa alla om att lyssna på låtar som Fake Empire, Santa Clara och You’ve done it again, Virginia. Perfekt musik att lyssna på under ett regnigt november.

Jenny Berggren, reporter: Regn hos mej, Orup
– Jag tänker mig inte att detta är min favoritlåt, men mitt undermedvetna har en annan uppfattning. Den enda låt om regn jag absolut kan utantill, sitter av någon anledning som en hällristning i hjärnan sedan 1989.

Sandra Lund, reporter: Here Comes the Rain Again, Eurythmics
– Annie Lennoxkt vemod. Trummaskin a la´80-tal. Och textrader som:

”I want to walk in the open wind
I want to talk like lovers do
I want to dive into your ocean
Is it raining with you”

Kom du bara, novemberhelvete!

Anders Emretsson, redigerare: Rain When I Die, Alice In Chains
– Jag vet inte om det faktiskt regnade i Seattle den där aprildagen för 15 år sedan när Layne Staley dog av en överdos heroin och kokain. Hans magnifika röst hjälpte mig i alla fall igenom många både bokstavligt och bildligt regniga dagar under min studenttid i början av nittiotalet, och ännu i dag faktiskt.

Martina Frisk, reporter: November Rain, Guns N’Roses
– 
Mellanstadiets tryckare var länge sen. Men den här kastar en ändå tillbaka till precis då, till de nio minuterna av ryggsmärta för att den man helst ville dansa med var så mycket kortare.

Erik Larsson, redaktör Global: Rain, The Cult
– Regnet har bragts i vanära. Regnet gör visserligen kläderna blöta men vi kan älska det ändå – om man är en islandshäst.

 

Lyssna på hela listan via Spotify

Innehåll från Spotify

Genom att klicka på knappen godkänner du Spotifys dataskydsspolicy.

Här kan du lyssna på Arbetets tidigare musiklistor.