Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Anställda inom franska servicesektorn ska genom storstrejken sätta press på president Macrons besparingsplaner inom den offentliga sektorn.

Nio fackförbund som representerar mer än 5 miljoner arbetstagare har kallat till landsomfattande strejker och demonstrationer mot Macrons planer på att frysa löner liksom att förändra socialförsäkringssystemet.

Macron har lanserat sina arbetsmarknadsreformer för att minska arbetslösheten som ligger runt 10 procent, liksom att kickstarta ekonomin.

I mitten av september hölls också en strejk mot presidentens planer.

Under tisdagens kommer alla statliga skolor, sjukhus, och tåg- och flygtransporter att påverkas av storstrejken. Bland annat har flygbolaget Airfrance ställt in en tredjedel av alla sina flygningar i landet, däremot körs alla långdistansflyg till och från Paris, rapporterar bland andra nyhetsbyrån Reuters och tidningen Deutsche Welle.